Témaötletek tőlem neked őszre

Témaötletek tőlem neked őszre

Az ősz egy igazán különleges évszak – ilyenkor picit minden változik nem csak körülöttünk, hanem bennünk is. Az alkotó tevékenységeknek, például az írásnak kifejezetten kedvez, hogy vége a nyári lassulásnak, s kezdődik az év dolgosabb, “befelé fordulósabb” időszaka.

Az évszak nem csak színekben és természeti csodákban bővelkedik, hanem témaötletekben is. Most megsúgok neked néhányat, amikből egész ősszel csemegézhetsz.

A benned rejlő különlegesség

Te is páratlan színfoltja vagy a vállalkozói világnak, fejtsd ki, hogy miért! Ez egy örökzöld téma, amit ősszel is bátran elővehetsz. Meséld el, hogy ki vagy te, miben különbözöl a versenytársaidtól, mik azok az egyedi karakterjegyeid, amikkel definiálod magad. Ne ragaszkodj foggal-körömmel a szakmai vonalhoz. Beszélj a személyiségedről, kedvenc elfoglaltságaidról, arról, hogy milyen értékeket képviselsz, s hogyan működsz a mindennapokban.

Miért jó, ha mesélsz róla?

Ha kihangsúlyozod a különlegességedet, akkor egyrészt megkülönböztethetővé teszed magad a piacon, másrészt pedig olyan embereket vonzol magadhoz, akik azonosulni tudnak veled és az általad vallott gondolatokkal, értékekkel – szóval ez duplán is jó neked.

A témaötletes gyűjteményemmel egész őszre letudhatod a témaötletelést.

Említésre érdemes történések

Ugye, ősszel is sok minden történik veled, amire mások is kíváncsiak lehetnek, ne tartsd hát meg magadnak! Mondd el, hogy mi történik veled, hol jársz, mit csinálsz, kik vásárolnak tőled vagy kikkel szerződsz le. A mondandódba sződd bele azt is, hogy egy-egy történés milyen érzéseket hoz elő belőled. Örömöt? Hálát? Büszkeséget? 

Miért jó, ha mesélsz róla?

Az emberek alapvetően kíváncsi természetűek, szeretnek belesni a színfalak mögé, tudomást szerezni arról, hogy éppen mi történik “odabent”. Ha megmutatod nekik, akkor hosszabb távon is le tudod kötni a figyelmüket.

Tarsolyodban lapuló újdonságok

Bizonyára ősszel sem fogsz tétlenkedni, sőt, tán még új termékekkel, szolgáltatásokkal vagy eseményekkel is előrukkolsz majd – harangozd be őket! Mesélj róla, hogy mi motivál arra, hogy létrehozd őket, mi a célod velük, milyen problémára nyújtanak megoldást, kiknek ajánlod és miért pont nekik. Még akár az előkészületekbe is bevonhatod a közösségedet, annál izgalmasabb lesz számukra a végkifejlet.

Miért jó, ha mesélsz róla?

A követőidet érdeklik a munkád részletei. Ha a folyamat részesei lehetnek és látják az ok-okozati következményeket, akkor könnyebben megértik a termékeid, szolgáltatásaid, eseményeid lényegét és jobban el tudják dönteni, hogy hasznosak-e számukra.

Szívednek kedves eszközök, módszerek

Neked is biztosan megvannak a kedvenc eszközeid, módszereid, amiket szívesen alkalmazol a munkád során. Ősszel talán újakat is kipróbálsz. Áruld el, hogy mik azok, miért érzed hatékonynak őket, miért ajánlod esetleg másoknak is. Meg is fordíthatod, mik azok az eszközök, módszerek, amik neked nem váltak be és miért nem – beszélj erről is! 

Miért jó, ha mesélsz róla?

Az általad használt/nem használt eszközökkel, módszerekkel jól el tudod különíteni magad a konkurenseidtől, adott esetben pedig az egyéni értékrendedet is kifejezheted, nyomatékosíthatod.

Ha a tartalomterv csomagjaim közül választasz, akkor egyénileg állítom össze neked az őszi tématervedet.

Bízom benne, hogy bőségesen elláttalak témaötletekkel őszre. Ha mégis kevésnek érzed, akkor a figyelmedbe ajánlom a 60 db témaötletet tartalmazó gyűjteményemet. Ha pedig egy rád szabott komplett tartalomterv boldogabbá tenne, akkor van neked egy jó hírem: most már erre is leadhatod a rendelésedet a Szövegműhelyben.

logo-kicsi.png

OLVASNIVALÓ. SZERETETTEL. NEKED.

Ha tetszett az írásom, akkor várlak vissza legközelebb is. A Szövegműhely szakmai blogjában hetente olvashatsz friss bejegyzéseket, amik segítenek, hogy a célközönséged számára vonzó tartalmakat készíthess.


Related Posts

Énmárka-építés az én szemszögemből

Énmárka-építés az én szemszögemből

Sokan sokféleképpen közelítik meg ezt a témát, a legtöbben azonban mégsem értik, érzik igazán, hogy mit is jelent az énmárka és hogyan lehet felépíteni. Én most a saját gondolataimat osztom meg veled. Bízom benne, hogy ezzel segítséget vagy szimplán csak inspirációt adok neked az énmárka-építéshez. […]

Vállalkozói kultúra – fogalmazd meg te is a sajátodat!

Vállalkozói kultúra – fogalmazd meg te is a sajátodat!

Úgy gondolom, hogy bármivel is foglalkozunk, fontos, hogy megfogalmazzuk, hogyan is “működünk” és milyen elvek, értékek menték alakítjuk ki a saját egyszemélyes vállalkozói kultúránkat. Ha te ezt még nem tetted meg, akkor most itt a remek alkalom arra, hogy pótold – a mostani írásommal igyekszem […]Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük