ahol a tartalom nem csak szöveg, hanem mondanivaló

Szövegíró születik – avagy az én történetem 1. rész

Szövegíró születik – avagy az én történetem 1. rész

Hiszem, hogy mindannyiunknak megvan a saját története, ami nem csak számunkra bírhat értékkel, hanem mások számára is, feltéve ha nem félünk megosztani.

Most elhoztam az enyémet, hogy kicsit jobban is megismerj és bepillantást nyerj az életutam egyik legfontosabb szakaszába. Jöjjön hát a történetem első része.

A kezdet – káosz és zűrzavar

Gimiben fogalmam sem volt arról, hogy mi leszek, ha nagy leszek. Még az sem volt meg, hogy reál vagy humán beállítottságú vagyok-e. Minden érdekelt valamennyire – a matektól kezdve a történelmen át egészen a művészettörténetig -, de semmi sem annyira, hogy azt tudtam volna mondani, na, ezzel megyek tovább. A helyzetemet az a nyilvánvaló előny sem könnyítette meg, hogy mindenből 4-es-5-ös tanuló voltam. Végül úgy döntöttem, hogy családi minta alapján műszaki egyetemre megyek és építészetet tanulok, merthogy ez alapvetően egy kreatív szakma. Egyébként meg milyen menő már nőként építész lenni. (: Aztán persze rájöttem, hogy én tulajdonképpen nem erre vágyom.

Utazni már akkor is szerettem, szóval kitaláltam, hogy egy erős váltással turizmust tanulok és idegenvezető leszek. Ez szép és jó volt egészen addig, amíg világossá nem vált, hogy introvertáltként teljesen kizárt, hogy embercsoportokat vezessek napi x órában. Hogy is gondoltam? Passz…

Hozzáteszem a családom, anyu és a nővérem személyében maximálisan támogatott bármit is vettem a fejembe. Számukra – és számomra is – az volt a lényeg, hogy megtaláljam az utamat és boldog legyek.

Végül jött a pénzügy-számvitel, mert azt még úgysem tanultam, az eszem meg megvan hozzá. Ez egy kifejezetten jó választás volt, Sipos Valéria tanárnőnek köszönhetően egyszerűen beleszerettem a könyvelésbe. A legjobban az tetszik benne, hogy egy külön világ, ahol sajátos szabályok szerint kell gondolkodni. A suli közben került képbe a szövegírás, ami eleinte hobbi volt (blogot írtam), aztán mellékállás lett, végül pedig vállalkozássá nőtte ki magát – nyilván, ez egy hosszabb folyamat eredménye volt.

Jogos lenne a kérdés, hogy a számvitel hogy passzol össze a szövegírással, mikor az egyik egy mások által leszabályozott, szigorú keretek közé szorított szakterület, ami híján van minden kreativitásnak és rugalmasságnak, míg a másik abszolút ennek az ellentettje. A válaszom: nem tudom, a magyarázat nyilvánvalóan a személyiségemben rejlik – INTJ vagyok bonyolult lelki és gondolatvilággal.

Az első igazi munkám szövegíróként

2016-ban aktívan írtam a blogomat, ami Életműhely – élj tudatosan, kreatívan, pozitívan néven futott. Különösebben az sem érdekelt, hogy senki sem olvassa az írásaimat, ráéreztem az írás ízére és onnantól fogva nem volt megállás. “Milyen jó lenne, ha ebből élhetnék!” – született meg bennem a vágy, amire nem sokkal később már egy kész tervként gondoltam, csak a „hogyan” akkor még nem volt meg.

Nálunk otthon a pozitív gondolkodás mindig is alap volt. Én ezt soha nem tanultam, nem olvastam az erről szóló könyveket, egyszerűen mindig is bennem volt az a fajta “többre vágyás” és derűlátás, ami a pozitív, teremtő beállítottságú lelkülethez kell. Így hát, számomra a mai napig is teljesen természetes a gondolat, hogy nem létezik lehetetlen. Bármit elérhetünk, ha hajlandóak vagyunk tenni érte – ez hajtott akkor is.

Elkezdtem hát keresni a nagy lehetőséget és nem sokkal később rá is találtam. Az egyik legnagyobb hazai marketingügynökség külsős szövegírókat keresett. Nem kértek végzettséget, se tapasztalatot, csak az számított, hogy szeretek-e írni és hajlandó vagyok-e a 0-ról indulva maximális alázattal és lojalitással elvégezni a tőlük kapott szövegíró munkákat. Zene volt a füleimnek. Bár nem fizettek sokat, de nem számított. Akármennyit is, de végre pénzt kaptam a munkámért és elindultam a szövegíróvá válás útján, ez pedig mérhetetlen boldogsággal töltött el.

Ha kíváncsi vagy a történetem folytatására, akkor várlak a jövő héten is, addigra felkerül a második rész is. Ha pedig szeretnéd te is megismertetni magad, ezzel elősegítve az őszinte kapcsolódást a célközönségeddel, akkor arra biztatlak, hogy bátran fogalmazd meg te is a sajátodat!

logo-kicsi.png

OLVASNIVALÓ. SZERETETTEL. NEKED.

Ha tetszett az írásom, akkor várlak vissza legközelebb is. A Szövegműhely szakmai blogjában hetente olvashatsz friss bejegyzéseket, amik segítenek, hogy vonzó tartalmakat készíthess.


Related Posts

Vállalkozói weboldal – melyikkel indulj, melyikre térj át?

Vállalkozói weboldal – melyikkel indulj, melyikre térj át?

Ha a weboldalad szövegezését megkerülhetetlen és/vagy megugorhatatlan akadálynak érzed, akkor ez az írásom neked szól. Az alapoktól kezdve egészen a mesterszintig elmondom, hogyan érdemes kialakítanod, felépítened a weboldaladat, hogy az vonzó legyen a célközönséged számára és az értékesítési céljaidat is hatékonyan támogassa. A weboldal tartalom […]

Szövegíró születik – avagy az én történetem 2. rész

Szövegíró születik – avagy az én történetem 2. rész

Szövegíróként azt vallom, hogy megvan a magunk története, ami kikívánkozik belőlünk – most a sajátomat mesélem el, vagyis annak második részét.  Múltkor meséltem arról, hogy én nem azok közé tartozom, akik már kiskorukban tudták, merre induljanak el. Ha kíváncsi vagy arra, hogyan léptem a szövegírók útjára és még […]Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük