Íme, a személyes sikerem “csodareceptje”

Íme, a személyes sikerem “csodareceptje”

Nemrég csatlakoztam egy közösségi csoporthoz, és lehetőséget kaptam arra, hogy bemutatkozzam. Hogy elmondjam, ki vagyok, mivel foglalkozom, milyen utat jártam be eddig. Aztán a posztom alá érkezett egy kérdés, hogy az évek alatt hogyan sikerült elérnem, hogy szövegíróként vállalkozó legyek? Kvázi, mi a sikerem titka? 

Ezen jót mosolyogtam magamban, titokról ugyanis szó sincs. 🙂 Úgy gondolom, hogy az eredményeimet a mai napig is a személyiségemnek köszönhetem. Hogy egy olyan különleges lelkületet kaptam a teremtőtől, ami vágyik a kibontakozásra, az önkifejeződésre. Ehhez pedig egy kreatív, megoldásfókuszú gondolkodásmód társul, ami átsegít minden nehézségen, és továbbvisz akkor is, amikor göröngyös az út. 

A kezdetek kezdetén vala a blogger kislány

A sokéves fiókírás után blogírásba kezdtem, hogy megosszam a gondolataimat a nagyvilággal. Ez volt a legegyszerűbb módja, de amilyen könnyűnek tűnt, olyan “súlyossá” vált. Mivel sok minden érdekelt, ezért sok mindenről írtam, de valahogy nem állt össze a kép, és emiatt céltalan volt az egész. Többszöri nekifutás után sem éreztem azt, hogy a blogom igazi “szeretem-projekt” lenne. Bennem volt a hiányérzet, ami arra sarkallt, hogy más utat találjak az írói énem kibontakoztatásához. 

A meseírásba is belekóstoltam

Egyszer csak puff, jött a semmiből egy szikra, ami a meseírás felé terelt. Elkezdtem keresgélni a meseíró pályázatok között, így találtam rá a Szitakötő folyóiratra. Ez egy olyan lap, amit rendszeresen felhasználnak egy országos kreatív gyermeknevelési programban. A mesék különleges stílusa, illetve a mögöttük álló tudatos edukációs jelleg miatt első perctől éreztem a bűvös kapcsolódást. Szóval írtam egy mesét, jelentkeztem a pályázatra, és izgatottan vártam a választ. Majd’ eldobtam a hajamat, amikor kiderült, hogy a munkámat kiválasztották, és a következő számban megjelentetik. Ez volt az első olyan mérföldkő, amikor visszaigazolást kaptam az élettől, hogy nekem dolgom van az írással.

Így került képbe a marketing szövegírás

Az ingyen íráshoz már nem éreztem különösebb motivációit, így aktívan kutattam a lehetőséget, hogyan kereshetnék pénzt az írással. Egy nagy hazai marketing cég épp felvételt hirdetett, miszerint tehetséges embereket keresnek, akik szeretnek és tudnak is írni. Nem ragaszkodtak foggal-körömmel a referenciához, és az sem volt baj, ha az ember kis zöldfülű volt. Nem ez alapján ítélték meg a jelentkezőket, sokkal fontosabb volt az, hogy kinek milyen a személyisége, a hozzáállása, na meg a helyesírása. Nekem ez pont kapóra jött, és lényegében ekkor indultam el a szövegíróvá válás izgalmas útján.

Bátor szívvel a saját utamra léptem

A tehetségemnek, kitartásomnak és írás-szeretetemnek köszönhetően elindultam felfelé azon a bizonyos képzeletbeli ranglétrán. Eleinte a szövegírás csak mellékkereset volt, aztán egyre több projektben vettem részt. Folyamatosan kaptam a dicsérő szavakat, az ügyfelek pedig ragaszkodtak ahhoz, hogy én írjam a szövegeiket. A munkáim megsokszorozódtak, ami azt eredményezte, hogy szinte reggeltől estig írtam, még a munkahelyemen is, amikor  épp üresjáratban voltam. Közben más megbízókat is sikerült találnom, ami elég bátorságot adott ahhoz, hogy beleugorjak a mélyvízbe, hogy legyőzve minden kishitűségemet otthagyjam a biztos állásomat, és szabadúszó szövegíróként vállalkozó legyek. 

Tartalomalkotás a Szövegműhelyben

Amikor eljutottam oda, hogy igazi vállalkozóként tudjak gondolkodni, akkor világossá vált, hogy ügyfélszerzés céljából szükségem van egy weboldalra, illetve a közösségi felületeken is láttatnom kell magam, mint szövegíró. Így született a Szövegműhely, a “szeretem-projektem”. Amióta a meseírást is kapcsoltam hozzá, azt mondhatom, hogy benne van minden, ami én vagyok, szemernyi hiányérzet nélkül. Építő személyiség lévén még sok tervem van a jövőre nézve, de a stabil, megingathatatlan alapokat sikerült megteremtenem.

És akkor a történetem tanulsága

Azt gondolom, hogy az élet tele van lehetőségekkel, amik hozzásegítenek minket a céljaink eléréséhez, nekünk csak meg kell találnunk őket. Jó lenne, ha a siker varázsütésre történne, de ahhoz, hogy eljussunk oda, ahova tartunk, folyamatosan változnunk, formálódnunk, fejlődnünk kell. Ez az út sokszor nehéz, bonyolult és fárasztó, ráadásul tele van kerülőkkel, zsákutcákkal, buktatókkal, de a lényeg, hogy a pillanatnyi kudarcok, átmeneti nehézségek ellenére se adjuk fel. Időnként persze lehet és kell is szusszanni, láblógatós napokat tartani, de aztán tovább kell haladni, ha csak egy arasznyival is. Végső soron mindig a tapasztalás szüli a tudást, éppen ezért elkerülhetetlen, hogy néha-néha hibázzunk, de éppen a saját kis hibáink által leszünk egyre jobbak és jobbak. 

Ha szeretnél többet tudni az értékadó kommunikációról és kíváncsi vagy a bennfenntes posztjaimra is, amiket nem mindenkivel osztok meg, akkor csatlakozz a SZÖVEGMŰHELY KULISSZATITKOK csoportomhoz. Egy percet sem akarsz foglalkozni az írással, inkább rám bíznád ezt a feladatot? Akkor irány a POSTALÁDA, ahova máris be tudod dobni az árajánlatkérős leveledet!Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük