Ez történik, ha Danira bízod a szövegírást

Ez történik, ha Danira bízod a szövegírást

Képzeld el, hogy feladsz egy hirdetést a profession.hu-ra “tapasztalat nem szükséges” jeligével, hogy fiatalos csapatba jó íráskészséggel megáldott szövegírót keresel, akinek kreativitás folyik az ereiben.

Nagyjából 3 órával később kapsz egy e-mailt, hogy a bölcsészkarról kikerülő Danit érdekli az állás, és szeretne jelentkezni rá. Mivel ő volt a leggyorsabb, és a képe alapján szimpatikusnak találod, ezért behívod egy elbeszélgetésre. 

Kiderül, hogy minden, amit gondoltál róla, igaz: Dani nagyon illemtudó, könnyen el lehet vele beszélgetni, és még humora is van. Írni ugyan nem tud (vagy legalábbis nem próbálta még), de sokat olvas, szereti a novellákat, és egyszer rajzolt egy képregényt, amihez ő találta ki a szöveget. “Érzékeny, kreatív lélek, az írásba meg majd belejön.” – gondolod, és ezzel a lendülettel felveszed a fiút, aki hétfőn már jön is dolgozni.  

Dani előtt most tárulnak fel az élet nagy vasajtói, elképesztően lelkes. Alig várja, hogy a vállalkozásod szolgálatába álljon, hogy turbóra kapcsolva gyártsa neked a szövegeket, sőt, ha megkéred, akkor még a leveleidet is feladja a postán és a kávédat is megfőzi – ahogy szereted, feketén, kevés tejjel, egy cukorral.  

A munkahelyi környezetbe tökéletesen beleillik, hiszen a dolgozók nagy része Y generációs fiatal, akik nagyon érzik az irodai hangulatot. Vidámak, energikusak és szívesen verődnek egy falkába. A nebuló könnyen beilleszkedik közéjük, ott van a közös reggeliken, ebédeken, és láthatóan szívesen elegyedik beszélgetésbe. Nem telik el 2 nap, és a Julcsi meg a Kriszti is áradozik Daniról, hogy milyen jófej, te pedig konstatálod, hogy jól döntöttél, amikor rábólintottál. 

Aztán jön az első szakmai megbeszélés, ahol az éves tartalomstratégiáról beszéltek a marketingeseddel meg két másik asszisztenssel. Danit is behívod, elvégre ő a szövegíró. Megy az előadás, mindenki lázasan jegyzetel, kérdez, álláspontot foglal. Dani csöndben ül, alig szól pár szót, de a füleit hegyezve figyel.  

Dani megkapja az első munkáját. A feladat, hogy találja ki 2 hónapra előre, hogy a social média felületeken mikor milyen tartalom fog kimenni, továbbá rábízod, hogy írja át a bemutatkozásodat a weboldalon, és készítsen el 3 db blogbejegyzést a szakmához kapcsolódóan. Dani csak pislog, azt sem tudja, hogy álljon neki a dolognak. Inkább elmegy és főz egy kávét neked, mert azt legalább tud.  

Itt kezdődnek a gondok…

Dani nem elég tapasztalt ahhoz, hogy érdekes posztokat gyártson, de hát hogyan is lenne az, mikor “tapasztalat nem szükséges” jeligével vetted fel. Ugyan ír egy bemutatkozást és a blogbejegyzésekkel is vállvetve küzd, de már messziről kiszagolod, hogy ebből nem az fog kisülni, amit szeretnél. A nebuló akárhogy is töri magát, nem tud olyan szövegeket gyártani neked, amik hatékonyan támogatják az eladást.

Dani szövegei helyesírásilag ugyan rendben vannak, de inkább regénybe illően fogalmaz, mintsem azonosulna az elképzeléseiddel és felvenné a vezérfonalat. Nagyon sajnálod, mert tényleg jófej, könnyen beilleszkedett, és nagyon-nagyon akarta ezt az állást. “Talán mégiscsak megtartod titkárnak vagy asszisztensnek.” – gondolod, aztán nekiállsz szövegírót keresni.  

Feladsz egy hirdetést a profession.hu-ra “tapasztalat szükséges” jeligével… 


Related Posts

Te is imposztor-szindrómában szenvedsz? Fordítsd előnyödre!

Te is imposztor-szindrómában szenvedsz? Fordítsd előnyödre!

Úgy gondolod, hogy nem elég jó a munkád? Gyakran kételkedsz magadban? Néha még az a gyötrő érzés is elhatalmasodik rajtad, hogy lehet, nem is értesz igazán ahhoz, amit csinálsz? Akkor meglehet, hogy te is egy igazi imposztor vagy.  Mi a fene az az imposztor-szindróma?  Az […]

Ügyfeleim, akik kiszervezték a szövegírást

Ügyfeleim, akik kiszervezték a szövegírást

Kiszervezni vagy nem kiszervezni? – ez itt a kérdés. Talán már te is eljátszadoztál a gondolattal, mi lenne, ha keresnél egy szövegírót, aki levenné a válladról a posztolás és a tartalomterv gyártás terhét. Most bemutatom három ügyfelemet, akik átbillenve a döntés küszöbén, a kiszervezés mellett […]Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük