A lány a klaviatúránál

Göröngyös, kerülőkkel teli út vezetett el oda, hogy az legyek, aki vagyok: a lány, aki írásra teremtetett.

“Szerencsés vagy, hogy azt csinálod, amit szeretsz.” – mondják nekem sokan. Én is így érzem, főleg azért, mert végtelennek tűnő ideig kerestem azt a hivatást, amiben igazán jó vagyok, amiben a legjobbat tudom nyújtani. Tanultam építészetet, turizmust, pénzügyet, mégis akkor pattant ki bennem az a bizonyos szikra, amikor egy pályázatra “miért ne?” alapon írtam egy mesét. Az írásomat kiválasztották, és meg is jelentették az egyébként elég neves gyermekfolyóiratban, amit oktató célzattal felhasználnak egy országos kreatív gyermeknevelési programban. A főszerkesztő később küldött nekem egy képet, amin az iskolában az én mesémet olvassák a gyerekek. Na ez tényleg “húha” érzés volt. Ekkor már biztos voltam benne, hogy nekem dolgom van az írással.

ITT IS TALÁLKOZHATTÁL AZ ÍRÁSAIMMAL:


ILYEN VAGYOK: SZABADSÁGVÁGYÓ, KREATÍV, ÁLMODOZÓ ÉS CÉLFÓKUSZÁLT


KICSIT MÉLYEBBEN

Életfilozófiám része a független létezés, ami mondhatni létszükséglet számomra. Már kiskoromban is szabályoktól lecsupaszított nevelést kaptam, ennélfogva korlátok nélkül szárnyalhattam, kereshettem ki is vagyok én, és mi végre vagyok e világon. Az utam sokfelé vitt, de végül a szabadúszó szövegíróság adta meg nekem azt a kiteljesedést, amire mindig is vágytam.  A kreatív, ötletfókuszú gondolkodás hozzám tartozik, mint a kezem vagy a lábam. Reggeltől estig tudnék brainstormingolni magammal – van, hogy ez meg is történik – ami áldás és átok is egyben. Hiába hagyom el 5-kor a munkakuckómat, sokszor még a zuhany alatt is azon kapom magam, hogy blog- vagy posztötleteken agyalok. A természet tavaszi újjáébredése idején születtem, horoszkópom szerint kos vagyok, szóval a lendületes munkatempóhoz még energiám is van. Amikor nem megrendeléseket teljesítek, vagy a saját online jelenlétemet erősítem, akkor a Szövegműhely mesék projekten dolgozom. Nagy álmom, hogy egyszer kezemben tartom majd az általam írt mesekönyvet, aminek a kreatív gyermeknevelés támogatása lesz a küldetése. A szellemi munka ellensúlyozása miatt kifejezetten jó hatással van rám a négy fal elhagyása. Szeretek természetközeli helyen sétálni, kirándulni, biciklizni. Az emberi kapcsolatok tekintetében is a minőséget preferálom. Erősen introvertált személyiség (INTJ) lévén nincs igényem nagy társasági életre, elég, ha a szívemnek kedves emberekkel kapcsolódhatok.

Igazi kis gyűjtő vagyok.

Bögréből, noteszből és mesefigurás dolgokból sosincs elég a házban.

ÉN & A SZÖVEGMŰHELY

A BŰVÖS KAPOCS

Nagyapám asztalos volt, ez volt a munkája, a hobbija, az élete. Betegsége miatt már 25 éves korában “leszázalékolták”, nem dolgozhatott. A tettvágya persze hajtotta. A házunk mellett volt egy pici műhelye, ahova gyakran elvonult. Olyankor tett-vett, alkotott, bele tette a szívét, lelkét abba, amit csinált. És itt a kapocs. Én ugyanezt teszem, azzal a különbséggel, hogy az én mesterségem a szövegírás, a műhelyem pedig nem a fizikai világban van, hanem a gondolati tér-idő dimenzióban. Itt bent a fejemben, ahol mindig készül valami – innen ered a név, hogy Szövegműhely.

Nálunk az alkotó tehetség családi örökség, ami generációról generációra száll.

HOGYAN ZAJLIK A MUNKA A SZÖVEGMŰHELYBEN?

LEVÉLVÁLTÁST KÖVETŐEN ÁRAJÁNLATOT ADOK

Szövegírásra megbízásokat írásos üzenet formájában fogadok. A válaszlevelemben megírom, hogy tudom-e vállalni az adott projektet, és ha igen, akkor milyen határidővel. Ha egy nagyobb horderejű munkáról van szó, akkor rákérdezek a részletekre is, hogy pontos árajánlatot adhassak.

SOKAT KÉRDEZEK, HOGY KÉPBE KERÜLJEK

Ha elvállalok egy munkát, akkor sok kérdés merül fel bennem. A kapott válaszok láttatják velem, hogy a megbízónak milyen elképzelései vannak a szövegekkel, posztokkal kapcsolatban, plusz segítenek ráérezni a közvetíteni kívánt üzenetre.

RÁHANGOLÓDOM A TÉMÁRA, INSPIRÁCIÓT GYŰJTÖK

Írás előtt sokat inspirálódom. Nem feltétlenül csak olvasással, hanem a témához illő képek, gondolatok felkutatásával. A hangolódás nálam lényegében a belső elmélyülést jelenti, amikor a kreativitás olyan energiákat szabadít fel bennem, amik aztán írásban törnek felszínre.

SZÖVEGÍRÁS ELŐTT MEGTERVEZEM A TARTALMAT

Ezt követően célt adok a szövegírásnak. Megfigyelem a célközönséget, hogy milyen gondolatokkal rezonálnak, mi kelti fel bennük a kíváncsiságot, milyen mozgatórugó hajtja őket a vágyaik elérése felé. Ezekre alapozva tervezem meg a bejegyzések, posztok témáját, gondolatmenetét.


A FOLYAMAT: FIGYELEK I ELEMZEK I TERVEZEK I ÍROK


KIS SZÖVEGÍRÓS ESZKÖZTÁRAM

NAGY CÉLOK BETELJESÍTÉSÉHEZ

A marketingben alkalmazott szövegírós módszereket erősen szűröm. Ha valamelyikben látok fantáziát, akkor a magam módján újragondolom és ebben az új formájában integrálom a kis szövegírós eszköztáramba. Ezek közül néhány:

NAPOS OLDAL MÓDSZER (BLOG)1:3 ARÁNY MÓDSZER (POSZT)HÍD MÓDSZER (TELJES KOMMUNIKÁCIÓ)
A Buyer Persona vágyára alapozva megtervezem a tartalmat, fókuszba helyezve annak a “napos” állapotnak a jelentőségét, amikor létrejön a beteljesülés.A posztok szövegét úgy építem fel, hogy a CTA, azaz a “cselekvéskérés” úgy aránylik az értékadó tartalomhoz, mint 1 a 3-hoz.A kommunikációt egy fő vezérfonalra húzom fel, és úgy tervezem meg a tartalmakat, hogy egyfajta “hidat” képezve minden felületen összhangban legyenek.

A többi hétpecsétes titok.

EGY KIS ÍZELÍTŐ A MUNKÁIMBÓL

HA SZERETNÉD, NEKED IS KÉSZÍTEK ILYEN ÍRÁSOKAT

SZÖVEGMŰHELY

WEBOLDAL FELÉPÍTÉS I DESIGN

+ TELJES ONLINE KOMMUNIKÁCIÓ

(SAJÁT PROJEKT)

MEGBÍZÓKNAK KÉSZÍTETT MUNKÁIM:

KATTINTS RÁ, AMELYIK ÉRDEKEL

BLOGBLOG BLOG
SOCIAL POSZT SOCIAL POSZT TERMÉKLEÍRÁS
KATEGÓRIALEÍRÁS SZOLGÁLTATÓI ALOLDAL LANDOLÓ OLDAL
(FELTÖLTÉS ALATT)
BEMUTATKOZÁSSZAKMAI CIKKHÍRLEVÉL

EGYÉB:

BROSÚRA

DESIGN I SZÖVEG

(PÁLYÁZATI ANYAG)

ÉS MÉG VALAMI…

Az íráshoz ösztönös tehetséget kaptam az élettől, amihez a személyiségemből kifolyólag párosul egy mélyen megfigyelő-elemző-tervező gondolkodásmód – mindössze ennyi a titkos összetevőm. Minden másban az élethosszig tartó tanulási folyamat egy állomásán vagyok. Sehol nem látod, hogy szakértőnek nevezem magam és ez nem véletlen. Úgy gondolom, hogy van, amit nem feltétlenül kell nevén nevezni, elég, ha érzékeltetjük és hagyjuk, hogy a gondolat megszülessen az emberek fejében.

MILYEN TULAJDONSÁGOK TESZNEK SIKERES SZÖVEGÍRÓVÁ?

A munkakuckóm egy részlete. A filofaxom és a habos szürcsölnivalóm a munkám elmaradhatatlan kellékei.

MAXIMALIZMUS – arra törekszem, hogy a projektekben a legjobbat hozzam ki magamból

SOKOLDALÚSÁG – sok téma érdekel, szívesen olvasok, kutatok, tanulmányozok

KREATIVITÁS – szeretek ötletekben gondolkodni, kísérletezni, alkotni, újat teremteni

ÍRÁS SZERETET – a szövegírás nem csak a munkám, hanem a hivatásom

FEJLŐDÉSI VÁGY – folyamatosan inspirálódom, figyelem a szövegírós trendeket

TERVEZŐ SZEMLÉLET – munkám során rendszerben, összefüggésekben gondolkodom