A lány a klaviatúránál

Mindig a belső hangomra hallgatok, s arra megyek, amerre a szívem mutatja az utat.

Egy marketing ügynökség külsős szövegírójaként kezdtem a pályafutásomat. Menedzseri iránymutatással kisebb munkákon dolgoztam, majd az írás-szeretetemnek, tehetségemnek köszönhetően elkezdtem feljebb lépkedni azon a bizonyos láthatatlan ranglétrán. Később kiemelt projekteket, “prémium” szövegek megírását is nyugodt szívvel rám bízták. Voltak ügyfelek, akik közvetve is ragaszkodtak ahhoz, hogy ne a többi szövegíró írja meg a tartalmaikat, hanem én. A munkásságom egyik fontos állomásaként 2019-ben elindítottam a saját szövegíró vállalkozásomat, melynek keretén belül a mondanivalóban gazdag, értékadó szövegírásra specializálódtam. Azóta célzottan olyan vállalkozók keresnek meg, akiknek pontosan erre van szükségük.

A “MÁSSÁGOMBAN” REJLŐ TITOK

Munkám elmaradhatatlan kellékei:

“kell” füzet és a habos szürcsölnivalóm.

MAXIMALIZMUS – minden projektben “odateszem” magam

SOKOLDALÚSÁG – sok téma érdekel, szívesen olvasok, kutatok, tanulmányozok

KREATIVITÁS – szeretek ötletekben gondolkodni, kísérletezni, alkotni, újat teremteni

ÍRÁS SZERETET – a szövegírás nem csak a munkám, hanem a hivatásom

FEJLŐDÉSI VÁGY – folyamatos késztetést érzek arra, hogy egy picit mindig jobb legyek

TERVEZŐ SZEMLÉLET – munkám során rendszerben, összefüggésekben gondolkodom

LELKISÉG – mély, érzelmekben gazdag lelkivilágom van, amit az írással jól át tudok adni

Pici ellentmondás, ami kiemel a szövegírók sorából: igazi művészlélek vagyok, intuitív módon, a megérzéseimre hagyatkozva írok, a bohém művész típusokkal ellentétben viszont a tudatos tervezésben is erős vagyok – ez a kettősség tesz sikeressé a munkámban, s adja meg a Szövegműhely esszenciáját.

ÍGY ÍROK – EZT VÁRHATOD TŐLEM:

  • kihangsúlyozom az erősségeidet, munkásságod pozitívumait
  • mesélek arról, hogy ki vagy és milyen küldetés vezérel
  • olyan szövegeket írok neked, amiket értékesnek érez a célközönséged
  • “lelket” adok a tartalmaidnak, amik ez által szerethetőek lesznek
  • az olvasók finom terelgetésével támogatom az értékesítésedet

AMITŐL MESSZE ELHATÁROLÓDOM:

  • mind egyre megy gyártószalag-szerű szövegírás
  • nyomulás erőltetett, semmitmondó hirdetés szövegekkel
  • értékadás nélküli, személytelen tartalomgyártás
  • “behúzós” pszichológiai módszerek alkalmazása

A hatásvadász szövegíró módszerek helyett a tiszta kommunikációt képviselem.

Én ebben hiszek: az online kommunikációval mások számára is láthatóvá, értelmezhetővé tesszük a vállalkozásunk alappilléreit és a vállalkozó mögött rejlő emberi énünket is megismertetjük, ez által bizalmat építve és kapcsolódási pontokat keresve másokkal. Ez egy hosszabb folyamat, ami akkor működik jól, ha nem csupán a vevőszerzésről szól, hanem annál sokkal többről – önzetlen értékadásról és önkifejezésről.


MEGBÍZÓIMMAL ÉREZZÜK AZ ÖSSZHANGOT

Szabadúszó pályafutásom alatt megfigyeltem, hogy többségében olyan vállalkozók keresnek meg, akik hozzám hasonlóan szívvel-lélekkel dolgoznak, a maguk szakterületén kimagaslót alkotnak, és arra törekszenek, hogy az általuk kínált termékekkel, szolgáltatásokkal valódi segítséget nyújtsanak az embereknek.

Munkám során fontosnak tartom, hogy olyan témákban írjak, amiket a magaménak érzek, hiszen csak így tudom maximálisan beletenni magam. Amiben otthonosan mozgok:

boldog életteremtés | szépségápolás | testi-lelki jóllét | világjárás | otthon- és kertszépítés | környezettudatosság | kreativitás | önmegismerés | spiritualitás | kézművesség

Természetesen más témákra is nyitott vagyok, bármiről szívesen írok, ami valódi értéket képvisel.

– ISMERJ MEG KICSIT JOBBAN

Életfilozófiám része a szabadság, ami mondhatni létszükséglet számomra. Már kiskoromban is szabályokat mellőző nevelést kaptam, ennélfogva korlátok nélkül szárnyalhattam, kereshettem ki is vagyok én, és mi végre vagyok e világon. Az utam sokfelé vitt, de végül a szabadúszó szövegíróság adta meg nekem azt a kiteljesedést, amire mindig is vágytam.

A reggel a kedvenc napszakom, mert ilyenkor benne van a levegőben, hogy “ma bármi megtörténhet.”

AKTÍV PACSIRTA, AKI MINDIG DOLGOZIK VALAMIN

A kreatív, ötletfókuszú gondolkodás a mindennapjaim része. Reggeltől estig tudnék brainstormingolni magammal, ami néha meg is történik. Hiába hagyom abba az írást, sokszor még utána is azon kapom magam, hogy lelkesen ötletelek. A természet tavaszi újjáébredése idején születtem, horoszkópom szerint kos vagyok oroszlán aszcendenssel, így a lendületes munkatempóra vagyok “beállítódva”. Pacsirta típus vagyok, reggel gyorsan aktivizálódom, a délutáni/esti órákban viszont szükségem van a minőségi pihenésre.

ÖRÖK GYEREK, AKI FELNŐTTKÉNT IS HISZ A MESÉKBEN

Amikor nem megrendeléseket teljesítek vagy a saját online jelenlétemet erősítem, akkor a Szövegműhely mesék projekten dolgozom. Nagy álmom, hogy egyszer kezemben tartom majd az általam írt soktörténetes mesekönyvet, aminek a kreatív gyermeknevelés támogatása lesz a küldetése. Erős bennem a “gyermeki én”, imádom a mesevilágot, a csodákat, a gondolkodtató tanulságokat. Úgy gondolom, hogy a mesékbe rejtett mondanivaló örökre szóló útravaló, ami még felnőtt korunkban is fontos szerepet játszik abban, hogy kikké válunk és milyen értékeket képviselünk.

Gyűjtöm a régi mesekönyveket antikváriumokból, vásárokból, kacatlerakó helyekről.

Imádom a különleges füzeteket, a fiókomban egy évre elegendő van belőlük. (:

INTROVERTÁLT, AKI KÉPZELETBEN IS JÁRJA A VILÁGOT

A szellemi munka ellensúlyozása miatt kifejezetten jó hatással van rám a négy fal elhagyása. Szeretek természetközeli helyen sétálni, kirándulni, biciklizni. Imádom, amikor folyamatosan változnak körülöttem a színek, formák, hangok, illatok – az írás mellett az utazás a másik szívügyem. Az emberi kapcsolatok tekintetében is a minőséget preferálom. Erősen introvertált személyiség (INTJ) lévén nincs igényem nagy társasági életre, elég, ha a szívemnek kedves emberekkel kapcsolódhatok.

ITT IS TALÁLKOZHATTÁL AZ ÍRÁSAIMMAL

PANNON MAGAZIN (életmód, egészség témájú cikkek), SZITAKÖTŐ GYERMEKFOLYÓIRAT (mesék), SZUPERVUMEN (önismereti témájú írások)

A SZITAKÖTŐ C. GYERMEKFOLYÓIRATBAN MEGJELENT MESÉIM:

KALAMAJKA, TEREMBURA ÉS HACACÁRÉ (2015 TAVASZI SZÁM)

MAJSZTER ÉS A NAGY SLAMASZTIKA (2015 TÉLI SZÁM)

TÖKI POMPOS ÉS A HÉT PRÓBA (2016 TAVASZI SZÁM)

TOVÁBBI:

UNDOKZSÁK ÉS A MAKACS ÁLOMKOVÁCS (2017 NYÁRI SZÁM)

CSINNADRATTA, HAJCIHŐ ÉS CSETEPATÉ (2017 TÉLI SZÁM)

Illusztráció: Maros Krisztina


Ne hagyd, hogy a munkád gyümölcse – legyen az egy termék vagy szolgáltatás – elvesszen a süllyesztőben csak azért, mert az értékesítésedhez nem párosul értékes tartalom! Ha te is szeretnél kreatív, mondanivalóban gazdag szövegeket az online felületeidre, de nem tudod, hogy állj neki vagy egyszerűen csak nincs időd/kedved/energiád szövegeket írni, akkor bízd rám ezt a feladatot!